Assortiment uitbreiden en kwaliteit bewaken

Om ons assortiment uit te breiden en nog meer zon op de Vlaamse terrassen te krijgen, bezoeken we regelmatig de kwekerijen, in Spanje en Italië. We bekijken welke planten geschikt zijn voor ons klimaat en wat de Vlaamse klanten graag zien.

Door deze bezoeken garanderen we ook de beste kwaliteit van onze planten, we controleren hoe de planten verzorgd worden. Met de botten in de vruchtbare bodem op de kweekvelden voel je perfect aan op welke manier de kwekers omgaan met de planten.

Behalve van kwekerijen zijn decoratieve fruitbomen ook afkomstig van finca’s die opgekocht worden wanneer een productieveld van bomen dient te wisselen om de productiviteit hoog genoeg te houden. Kurkeiken en steeneiken zijn dan weer soms de overblijfselen van percelen die bouwrijp gemaakt moeten worden. Beter de bomen een tweede leven geven door ze te bewerken voor decoratie en zorgen dat ze de gewenste vorm krijgen (struik versus bolvorm, klein versus groot, geleid, in plateaus...)

Wereldwijd zijn mediterrane planten booming business: ze gaan naar China, het Midden-Oosten, de Verenigde Staten en overal in Europa. Iedereen wil zijn portie “mediterranée”!