Assortiment speciaal voor koi

We hebben een assortiment speciaal ontwikkeld om je de beste zorg te bieden in het onderhoud van je koivijver en de koi zelf. Op die manier ben je zeker van een gezonde vijver en van goede voeding voor je vissen.

We bieden de beste producten aan en bewaken daarbij een goede prijs-kwaliteit-verhouding.

Ook al onze andere vijverproducten zijn - mits de juiste dosering - veilig om te gebruiken in een koi vijver, vaak kiezen we sowieso voor natuurlijke producten in plaats van chemische inmenging. Maar in deze collectie zitten de items die enkel nuttig zijn als je koi of andere siervissen in de vijver hebt.

Malamix - door Maarten Lammens

We werken samen met Maarten Lammens, de koidokter voor zijn Malamix-producten. We bieden aan:

- Malamix 17 voor extra afweerversterkers voor je vissen - het is een natuurlijke mix van vitaminen, kruiden en planten die inwerkt op de slijmlaag van je vissen. Deze mengeling zorgt voor gezondere vissen door hun afweersysteem te versterken. Ook voor gekwetste vissen biedt Malamix 17 een goede oplossing. 

Malamix 17 maarten lammens koi afweersysteem mengeling van kruiden, planten en vitamines

- Malamix visvoeding is een superieure samenstelling die uitgedacht werd door biologen om ideaal in te werken op het afweersysteem van de koi. Hierdoor zijn je koi beter bestand tegen stress, ziektes en infecties. Je kan deze voeding het hele jaar door geven.

 

Malamix food Maarten Lammens koivoeding koivoer koidokter koi dokter

 

Malamix food Maarten Lammens koivoer koivoeding koidokter koi dokter

Neutralisatie van ammoniak en nitriet

Je vissen geven ammoniak af wat zich omzet in nitriet. Ammoniak en nitriet zijn giftig voor je vissen zelf. Je moet er dus voor zorgen dat deze stoffen zich snel afbreken of omzetten naar nitraat. Een te hoog nitraatgehalte is nog steeds niet gezond maar wordt gebruikt als voeding voor waterplanten dus gaat door het systeem van de vijver zelf geleidelijk afgebroken worden.

Om ammoniak en nitriet te neutraliseren hebben we 2 producten in ons gamma:

- Bactocool: een ontwikkeling door Avecom, een spin-off van de Universiteit van Gent. Levende organismes zorgen voor het omzetten van schadelijke stoffen naar nitraat. Gebruik het wanneer je vissen gaat bijzetten in een vijver, na een reiniging van je filter, na een medicijnbehandeling voor je koi of als goede opstart na de winter.
We hebben een blogartikel speciaal gewijd aan dit topproduct: zie hier.

Bactocool avecom ammoniak nitriet koi koivijver

- Ecotreat Nitrifier: ook dit product neutraliseert nitriet en is ideaal voor de opstart van een nieuwe vijver of na grondige reiniging van je filter.

Ecotreat Nitrifier nitriet zwemvijver koivijver

Middelen tegen algen

Helaas hebben vijvers al eens last van draadalgen. De standaardproducten mogen gebruikt worden in een koi vijver maar Ecotreat Maintenance Koi is specifiek ontwikkeld om in een koi vijver te gebruiken. Het voorkomt algengroei, zorgt voor helder water en breekt het organisch afval af.

Ecotreat Maintenance koi koivijver algen draadalgen

Schrijf je hier in op onze nieuwsbrief voor meer tips en op de hoogte te worden gehouden van speciale acties.